Dressuur en Instructie

Instructie

“Wat een paard onder dwang doet, doet hij zonder begrip en zonder schoonheid.” Xenophon

Als erkend dressuur-instructrice (Trainer A, Internationaal Level 3 Rider Instructor) geef ik dressuurles tot en met ZZ-niveau. Vanuit mijn ervaring als psychologe, tracht ik mijn leerlingen goed te begeleiden en naar een hoger niveau te helpen. Het geeft me voldoening als klanten hun doelen bereiken en als ze stralen op wedstrijd.dsc_0550 small

De mogelijkheid bestaat om privé-lessen te volgen bij u thuis of in een piste bij u in de buurt. U kan eenmaal of meermaals per week training volgen, overdag of ’s avonds. Daarnaast geef ik ook dressuurles en sportpsychologische begeleiding aan LRV verenigingen.

De lessen worden afgestemd op de noden, doelstellingen en wensen van u. Zo behoren wedstrijdplanning, voorbereiding (omgaan met faalangst, wedstrijdstress) en wedstrijdbegeleiding ook tot de mogelijkheden.

Tijdens het lesgeven komt mijn ervaring als gediplomeerd ZZ-jurylid goed van pas en biedt het een meerwaarde tijdens de meer proefgerichte trainingen.

 

“Laat oprichting en verzameling vanzelf ontstaan.” Tineke Bartels. 

“Keep it simple” 

Als ik bij lesklanten kom, zie ik vaak dat ze een arsenaal aan bitten en hulpstukken in hun zadelkamer hebben hangen. Ik sta er ook steeds versteld van wat er allemaal op de markt is aan bitten en hulpstukken. Ik heb dat allemaal niet… Ik geloof ook niet dat al die speciale bitten een aanleuningsprobleem kunnen oplossen. Een bit moet passen! Dat is de belangrijkste vereiste.

Ik rijd al mijn paarden tot en met Z2 op een simpele enkel- of dubbelgebroken watertrens. Hier kom je al een heel eind mee. Ik zet pas veel later mijn paarden op stang en trens, en alleen als de aanleuning op een simpele watertrens perfect in orde is.

Een goed passend zadel en goede singel zijn echter wel uiterst belangrijk en hier wordt jammer genoeg vaak veel te weinig aandacht besteed…